2018 Yılı Dişi Tay Deneme Koşusu

Bir önceki yazımızda Erkek Tay Deneme Koşusu hakkındaki görüşlerimizi belirtmiştik. 13 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilecek bir diğer önemli koşu ise Dişi Tay Deneme Koşusu olacak. Dilerseniz önce kayıtlara göz atalım ardından önceki yazımızda olduğu gibi koşan safkanlarla ilgili değerlendirmede bulunacağız.



COSMIC DANCER : Yeni sezona çok iyi başlayan safkan her geçen gün formunu yükseltiyor. Son yarışında VALENCIA kazanırken etkili ataklarıyla son anda dördüncülüğe girmeyi başarmış aynı zamanda bu yarıştaki rakiplerinden MISS PLANET'i de geride bırakmayı başarmıştı. Mesafenin 200 metre artmış olması kesinlikle COSMIC DANCER'in işine yarayacaktır. Zira özellikle anne hattında ciddi anlamda uzun mesafeye yatkınlık söz konusu. Dikkat edilmesi gereken isimlerden biri olarak düşünüyorum.

FIREY ATES :Koşunun istikrarlı isimlerinden biri. H.Karataş'ın da binişi ufak soru işaretleri oluşturuyor olsa da daha fazla mesafeye ihtiyaç duyacağını düşünüyorum. Bu koşuda tabela FIREY ATES için başarılı bir sonuç olarak kabul edilebilir. Zira hem mesafe kısa hem de rakipler çok güçlü ve formda.

GRAYAMAZON : Aslında bu yarışta beni en çok şaşırtan tercihlerden biri S.Kaya'nın bu safkana biniyor olması. PERİ LİNA ile çok güzel kazanmıştı ki o yarışta PERİ LİNA buradaki pek çok rakibini geride bırakmayı başarmıştı. Muhtemelen de yarışın favorilerinden biri olacaktır. GRAYAMAZON'a dönecek olursak. GRAYAMAZON, Gazi galibi GRAYSTORM'un anne kardeşi. Babası AFTER MARKET ise genellikle kısa ve orta mesafelerde başarılı yavrular veren bir isim. GRAYAMAZON'un 1600 metrede başarılı koşacağını düşünüyorum. Ayrıca son yarışında MONTANA'nın arkasındaki ikinciliğini de ilgi çekici bulduğumu belirtmek isterim.

HAFO : Geçen sene oldukça sık koşturulan safkanın form durumunu iyi buluyorum. Özellikle Tendürek Koşusu'nda önemli isimlerin arasındaki dördüncülüğü dikkat çekiciydi. Son yarışında ise startta iki boy oyalanmış olduğunu unutmamak gerekir. Bu koşuda iyi bir yerde bitirebilir.

MALONES : Bu grupta etkili olabileceğini düşünmüyorum.

MISS PLANET : Geçen senenin en başarılı taylarından biriydi. Yaklaşık 5 aylık aranın ardından katıldığı iki koşuyla iyi duruma geldi. Kesinlikle koşunun en şanslı isimlerinden biri olacaktır.

NOISY : Bazen çok etkili yarışlar çıkartsa da, kaliteli isimlerin bir araya geldiği kalabalık grupta önde istediği tempoyu kuramayacağını düşünüyorum. Mücadelesi tabeladan yer kapmak için olacaktır.

PERİ LİNA : Senenin flaş isimlerinden biri. Buradaki rakiplerinden pek çoğunu Nadas Koşusu'nda geride bırakmayı başarırken bu koşu tarihindeki en iyi dereceyi de gerçekleştirmiş olduğunu belirtmek gerekir. Hatta Erkek Tay Deneme koşusunda start alacak olan isimlerden HEP BERABER'in aynı gün, aynı pist ve mesafede kazanırken yaptığı dereceden 1.5 saniye daha iyi olduğunu da ekleyelim. PERİ LİNA o günkü yarışını tekrarlaması halinde bu koşuyu da kazanmaya oldukça yakın bir isim. M.Çiçek'in de uyumlu bineceğini düşünüyorum.

PERSISTANCE : Oldukça yetenekli bulduğum taylardan biri. Özellikle, 5 ay aradan sonra katıldığı son startında çok beğendiğim ve daha iyi bir yerde bitirebilirdi diye düşündüğüm bir isim ki o yarışta PERİ LİNA ikinci olurken PERSISTANCE dördüncülükte kalmıştı. Bu yarışta da ihmal edilmemesi gerekir.

RUN FOR DERYA : Sürekli iyi gruplarda ve başarılı koşan bir isim. Ancak bu yarışta kazanmaktan ziyade tabelada yer bulabileceğini düşünüyorum. Rakiplerinin eksik koşması halindeyse devreye girebilir.

ŞEKER HANIM : Grubun başarılı isimlerinden biri. Üçüncülükte kaldığı Nadas Koşusu'nda, düzlükte kapanmasına rağmen sonlardaki iyi aksiyonları ve diri görüntüsü dikkatimi çekmişti. Bu koşuda da kazanma şansı olduğunu düşünüyorum. Dikkat edilmesi gerekir.

VALENCIA : Çaldıran Koşusu haricinde ilk ikiden düşmeyen hatta katıldığı diğer 7 yarışın 6 sını kazanmayı başarmış oldukça yetenekli bir safkan. Son koşusunu kazanırken ne kadar formda olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu. Bana göre yarışın en şanslı isimlerinden birisi olacaktır.

Sonuç olarak. süratli gitmesi muhtemel olan yarışta. Ön gruba yakın koşmasını beklediğim MISS PLANET, PERİ LİNA ve VALENCIA üçlüsü en şanslı gördüğüm isimler olmakla beraber özellikle son yarışındaki aksiyonlarını çok beğendiğim COSMIC DANCER, ara verdikten sonra çok iyi koşan PERSISTANCE ve son koşusunda oldukça iyi performans gösteren ŞEKER HANIM üçlüsü sonlardaki etkili sprintleri ile sonuca gidebilirler. RUN FOR DERYA, HAFO,GRAYAMAZON ve FIREY ATES daha sonraki ihtimaller olup. NOISY ve MALONES en son şans verdiğim isimler. Çok zorlu geçeceğini düşündüğüm bir yarış bizleri bekliyor ve ne olursa olsun her türlü sonuca da açık. Tüm atların ayakları düz bassın.

Yorumlar